Osobní finance - články: Daně, bankovní účty, platební karty, půjčky, pojištění, ekonomika

Poptávka po výkupu nemovitosti roste. Jak na rychlém prodeji za hotové netratit?

Vlivem zdražování a s ním spojených ekonomických dopadů dle odborníků roste zájem o okamžitý výkup nemovitostí za hotové. Majitelé nemovitostí k němu často přistupují kvůli finančním problémům, kdy potřebují co nejrychleji získat hotovost. Nabídnutím nemovitosti k výkupu ušetří mnoho času, který by zabral standardní prodej, na druhou stranu většinou nemohou očekávat proplacení plné tržní hodnoty nemovitosti. Co si při výkupu nemovitosti pohlídat, jste-li v roli majitele nemovitosti? Jaká rizika nese okamžitý výkup pro realitní kanceláře?

čti více

Skupina APS získala v Rumunsku NPL portfolio v hodnotě 3,7 miliardy korun

Společnost APS získala od rumunské Bank of Cyprus portfolio nesplácených úvěrů a zajištěných nemovitostí v celkové smluvní hodnotě 147 milionů EUR, tedy přibližně 3,7 miliardy korun (portfolio Sinope). Prodej portfolia je v souladu se strategií Bank of Cyprus týkající se snižování celkové zadluženosti. Jejím cílem je dosažení udržitelného růstu zisku ve střednědobém až dlouhodobém horizontu. Uskutečněnou transakcí APS přispívá k dosažení očekávaného dvouciferného výnosu nově zřízeného fondu APS CREDIT FUND.

čti více

Plošná cena nafty v síti Shell spadla za poslední týden o 4 Kč/l. Dočkáme se poklesu cen na čerpacích stanicích?

Plošné ceny pohonných hmot, které využívají firemní zákazníci, bezprostředně odráží vývoj na burze. Umožňují tak predikovat, kam se v nejbližší době posunou ceny na stojanech čerpacích stanic. Plošná cena nafty pro podnikatele sdružené v nákupní alianci Axigon od konce minulého týdne na čerpacích stanicích Shell klesá. Ode dneška je na úrovni 45,39 Kč/l, což je o 4 Kč/l méně než před týdnem. Průměrná cena nafty v Česku se přitom poprvé od začátku války také začala snižovat.

čti více

Počet nabíječek v Česku raketově roste. Loni v posledním kvartálu jich přibylo téměř 150

Celkově je ke konci roku 2021 evidováno již 944 dobíječek. Za poslední 2 roky jich tak přibylo téměř 600. Reálně je ale v Česku nabíjecích stanic mnohem víc a jejich počet se už zřejmě přehoupl přes 1000. Další jsou přitom ve výstavbě, například společnost E.ON aktuálně připravuje zprovoznění dalších 90 stanic. U největších provozovatelů ČEZ, PRE a E.ON, kteří představují dvě třetiny celé tuzemské sítě, je akceptována univerzální Energokarta. S tou lze dobíjet automobil rovněž v dalších evropských zemích.

čti více