SZPI: Tři restaurace uváděly klamavý původ hovězího

Brno - Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) našla v Česku tři restaurace, v nichž majitel klamal zákazníky a uváděl jiný původ hovězího, než byla skutečnost. V Hradci Králové a Děčíně nabízeli hovězí z Brazílie jako argentinské, v Mariánských Lázních maso z Nizozemska jako jihoamerické. V desítkách podniků chyběly nabývací doklady k masu. Se všemi inspekce zahájila správní řízení o uložení pokuty, uvedl dnes v tiskové zprávě zástupce mluvčího SZPI Radoslav Pospíchal. Inspekce začala intenzivně kontrolovat restaurace od propuknutí kauzy s polským hovězím z mrtvých či nemocných krav v závěru ledna a od té doby uskutečnila přes 1100 kontrol.

Brno - Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) našla v Česku tři restaurace, v nichž majitel klamal zákazníky a uváděl jiný původ hovězího, než byla skutečnost. V Hradci Králové a Děčíně nabízeli hovězí z Brazílie jako argentinské, v Mariánských Lázních maso z Nizozemska jako jihoamerické. V desítkách podniků chyběly nabývací doklady k masu. Se všemi inspekce zahájila správní řízení o uložení pokuty, uvedl dnes v tiskové zprávě zástupce mluvčího SZPI Radoslav Pospíchal. Inspekce začala intenzivně kontrolovat restaurace od propuknutí kauzy s polským hovězím z mrtvých či nemocných krav v závěru ledna a od té doby uskutečnila přes 1100 kontrol.

Reklama'; }