Jarní kolo Školy investování zdarma od Fio banky startuje

Další ročník investičních seminářů pro veřejnost zdarma proběhne od 10. dubna do 10. června 2024. Přednášky určené pro všechny zájemce o investování se budou konat celkem v 15 městech po celém Česku.

Fio banka ve spolupráci s českou burzou RM-SYSTÉM připravila další semestr Školy investování. Tento cyklus přednášek pravidelně vzdělává širokou veřejnost a přináší teoretické i praktické informace ohledně fungování kapitálových trhů, včetně interaktivních ukázek nákupu a prodeje cenných papírů. Škola investování se během jara představí v 15 městech po celé republice, ve kterých proběhne celkem 38 setkání. Jarní kolo investičního vzdělávání od Fio banky začne 10. 4. v Českých Budějovicích, poslední seminář se koná 10. 6. v Ostravě. Přihlásit se může úplně každý, stačí se pouze bezplatně registrovat na webových stránkách banky, vybrat si termín a konkrétní město.

Celkem jsou pro zájemce připravena tři témata:

Základy investování na kapitálovém trhu se zaměřují na základní investiční pojmy a získání vhledu do světa cenných papírů a podílových fondů. Součástí jsou i praktické ukázky.

Seminář Obchodování na zahraničních burzách je určený pro všechny, kteří již mají určitě základní zkušenosti a chtěli by své portfolio rozšířit právě třeba i o tituly obchodované na zahraničních burzách. Dozví se informace o burzách samotných, poplatcích, pokynech, ale také třeba, kde čerpat relevantní informace.

Efektivní krátkodobé investování v praxi cílí na zkušenější investory, kterým představí efekt finanční páky, úvěru na obchodování s cennými papíry nebo obchodování s ETF.

Štítky