Skupina Mazars oznamuje růst tržeb o 13 % na 2,8 miliardy eur a posiluje svoje globální ambice

Mazars, mezinárodní auditorská, daňová a poradenská společnost, zveřejnila své globální finanční výsledky za rok 2022/2023. Jedná se o třetí rok v řadě, kdy firma dosáhla dvouciferného růstu, a to napříč všemi službami. Navzdory přetrvávající nejistotě na trhu vzrostly celkové tržby oproti loňskému roku o 13,3 % a dosáhly 2,8 miliardy eur. Podíl tržeb ve výši 43 % z auditu a 57 % z neauditorských služeb zároveň ukazuje vyváženost jednotlivých divizí služeb pro klienty.

Globální výsledky skupiny navazují na listopadové oznámení o jejích plánech vytvořit od 1. června 2024 novou globální síť s americkou účetní firmou FORVIS, která bude znamenat posílení pozice na globálním trhu mezi top 10 největších auditorských, daňových a poradenských firem.

 

"Byl to další úspěšný rok. Investovali jsme cíleně s ohledem na podporu mezinárodního růstu a jsem rád, že zůstal významný. Chápeme výzvy, kterým naši klienti čelí nyní i při pohledu do budoucna v oblasti mezinárodního dodržování a slaďování legislativy a předpisů, požadavků na finanční a nefinanční výkaznictví a zabezpečení informačních systémů," uvedl Hervé Hélias, předseda představenstva Mazars Group.

 

Růst v našich regionech a oblastech služeb

 

Růst v Evropě (+15,3 %) a Severní Americe (+21,4 %) byl nadále vysoký, zejména ve Francii, Německu, Irsku, Itálii, Nizozemsku, Portugalsku, Španělsku, Švýcarsku, Velké Británii a USA. Působivé výsledky letos vykázala Latinská Amerika, která je s 25,8% růstem nejrychleji rostoucím regionem. Nejrychleji rostoucími službami jsou služby v oblasti udržitelnosti a poradenské služby, a to o 71 %, resp. 21,3 %.

 

Právě sektor služeb v oblasti udržitelnosti by měl do budoucna získávat stále vyšší podíl na celkových tržbách. Podle závěrů nejnovějšího průzkumu Mazars C-suite barometr z konce roku 2023, který zkoumá názory a postoje manažerů na vedoucích pozicích ve firmách, mají v současnosti největší vliv na podnikání technologie a udržitelnost. Vedoucí pracovníci jsou tak pod soustavným tlakem, aby digitalizovali své podnikání, rozvíjeli své strategie udržitelnosti a investovali do talentů, které změní způsob jejich práce.

 

"Rozšířili jsme naše služby v oblasti udržitelnosti, abychom podpořili naše klienty v jejich transformaci a poskytli podporu v oblasti nefinančního reportingu, které zainteresované strany stále více očekávají,“ dodal Hervé Hélias.

 

Skupina Mazars nadále pokračuje v celosvětové expanzi v nových zemích. Nedávno byly otevřeny nové kanceláře ve Finsku, Panamě a Togu. Na celosvětovém setkání partnerů v prosinci 2023 v kanadském Montrealu také firma jmenovala 139 partnerů ze 41 zemí, z nichž 31 % tvoří ženy. Novými celosvětovými partnery se také stali stávající lokální partneři Mazars v České republice: vedoucí oddělení účetního outsourcingu Vendula Pašková a partner oddělení auditu Jan Kellner.

Štítky