Mazars a FORVIS vytvoří unikátní síť a vstoupí mezi TOP 10 na globálním trhu

Mazars, přední mezinárodní auditorská, daňová a poradenská společnost a FORVIS, osmá největší poradenská a účetní firma ve Spojených státech, oznamují, že s účinností od 1. června 2024 vytvoří novou síť, která bude patřit mezi TOP 10 největších na globálním trhu. Nově vzniklá síť umožní oběma firmám trvalý globální růst rozšířením jejich možností poskytovat služby klientům, zejména těm mezinárodním. Síť bude fungovat pod jedinou značkou po celém světě: Forvis Mazars.

Z hlediska součtu obratů obou společností ve výši 4,7 miliard EUR (5 miliard USD) vstoupí Forvis Mazars do první desítky žebříčku největších auditorských, daňových a poradenských společností na světě. Síť je unikátní v tom, že je tvořena pouze dvěma členy, přičemž bude od 1. června 2024 působit pod jednou značkou a uplatňovat stejné standardy kvality a poskytování služeb. Obě členské firmy zůstávají nezávisle řízeny a ve vlastnictví jejich stávajících partnerů. S účinností od 1. června 2024 se také Mazars USA připojí k Forvis Mazars U.S.

„Jsem opravdu potěšen, že společnosti Mazars a FORVIS učinily tento důležitý transformační krok. Vytvoření sítě přinese oběma nové příležitosti při poskytování služeb našim klientům a v podpoře našich zaměstnanců,“ uvedl Hervé Hélias, předseda představenstva a CEO Mazars Group. "Rád bych zdůraznil, že nejde o fúzi, ale o síť. Tento krok posouvá vpřed naše stávající mezinárodní integrované partnerství a významně posouvá mezinárodní strategii Mazars. Nyní jsme schopni poskytovat služby ve 100 zemích a naši klienti se budou moci nově opřít také o celostátní síť FORVIS v USA. To zvyšuje rozsah a pokrytí našich služeb a pozici na trhu, o jakou jsme na americkém trhu dlouho usilovali,“ dodal Hervé Hélias.

 „Síť dvou firem fungující pod jednou globální značkou rychle posouvá vpřed sdílené strategie našich firem. Je to příležitost poskytovat ještě kvalitnější služby našim klientům, zejména těm s mezinárodní působností, a podporovat naše zaměstnance na cestě trvalého růstu. Naše organizace se navzájem dobře znají, pojí je dlouholetá historie spolupráce a velmi podobná firemní kultura, kdy pro nás jsou naši klienti a lidé vždy na prvním místě,“ říká Tom Watson, generální ředitel společnosti FORVIS. „Pro FORVIS vždy bylo prioritou poskytování bezkonkurenční zákaznické zkušenosti a odemykání potenciálu našich klientů i našich lidí, a tato příležitost nám to umožňuje na posílené globální platformě,“ dodal Tom Watson.