Osobní finance - články: Daně, bankovní účty, platební karty, půjčky, pojištění, ekonomika

Kdo bude mít vyšší čistou mzdu za červenec?

Rodiny s více dětmi stále čekají, jak dopadne finální podoba legislativy, která zvyšuje daňové zvýhodnění. Čistá mzda by se měla zvýšit rodinám se dvěma a více dětmi. Původní sněmovní návrh počítal s účinností od 1. července 2021, senátní pozměňovací návrh upravuje účinnost dnem nabytí.

čti více

Vyřízení hypotéky může nyní trvat i dva měsíce

Ještě před vypuknutím pandemie koronaviru evidovaly banky největší zájem o hypotéky v jarních měsících a v posledním čtvrtletí roku. Naopak v prvních týdnech nového roku a během letních prázdnin byla poptávka po úvěrech na bydlení znatelně slabší. Aktuální statistiky potvrzují, že tento trend minimálně pro letošní první pololetí rozhodně neplatí. Zájem o hypotéky je enormní a pokračuje rekordní poptávka z posledního čtvrtletí loňského roku. Banky jsou od samého začátku roku zavaleny žádostmi o hypotéky. Pokud nyní uvažujete o hypotéce, připravte se na to, že na její vyřízení budete potřebovat mnohem více času.

čti více

Pro motorkáře je výhodnější sezónní povinné ručení. Havarijko je extrémně drahé

Počet motocyklů na českých silnicích rok od roku roste. Nic na tomto trendu nezměnila ani pandemie koronaviru. V loňském roce si totiž Češi podle statistiky Svazu dovozců automobilů zaregistrovali více než 21 tisíc nových a přes 15 tisíc ojetých motocyklů. V meziročním srovnání vzrostl počet motorových vozidel v této kategorii o necelá tři procenta.

čti více