Osobní finance - články: Daně, bankovní účty, platební karty, půjčky, pojištění, ekonomika

PetExpert zahájil exkluzivní partnerství se Super zoo

Společnost PetExpert, dle veterinářů jednička na trhu pojištění domácích mazlíčků, vstupuje do nového exkluzivního partnerství se sítí prodejen chovatelských potřeb Super zoo. Téměř milion členů věrnostního programu Super zoo family tak může získat výhodné podmínky pro pojištění domácích mazlíčků od PetExpert.

čti více

Dovolené jsou v plném proudu, neusnadňujte to zlodějům

V měsících letních dovolených stoupá tradičně počet vloupání, statistiky Policie České republiky ukazují za loňský červenec a srpen 1 899 případů vloupání do bytů s následnou krádeží. Situaci, kdy si zloděj váš byt vyhlídne, nebo se pokusí o vloupání náhodně, samozřejmě přímo neovlivníte, můžete mu však čin znesnadnit řadou opatření a v neposlední řadě mít správně nastavené pojištění.

čti více

Poptávka po výkupu nemovitosti roste. Jak na rychlém prodeji za hotové netratit?

Vlivem zdražování a s ním spojených ekonomických dopadů dle odborníků roste zájem o okamžitý výkup nemovitostí za hotové. Majitelé nemovitostí k němu často přistupují kvůli finančním problémům, kdy potřebují co nejrychleji získat hotovost. Nabídnutím nemovitosti k výkupu ušetří mnoho času, který by zabral standardní prodej, na druhou stranu většinou nemohou očekávat proplacení plné tržní hodnoty nemovitosti. Co si při výkupu nemovitosti pohlídat, jste-li v roli majitele nemovitosti? Jaká rizika nese okamžitý výkup pro realitní kanceláře?

čti více

Skupina APS získala v Rumunsku NPL portfolio v hodnotě 3,7 miliardy korun

Společnost APS získala od rumunské Bank of Cyprus portfolio nesplácených úvěrů a zajištěných nemovitostí v celkové smluvní hodnotě 147 milionů EUR, tedy přibližně 3,7 miliardy korun (portfolio Sinope). Prodej portfolia je v souladu se strategií Bank of Cyprus týkající se snižování celkové zadluženosti. Jejím cílem je dosažení udržitelného růstu zisku ve střednědobém až dlouhodobém horizontu. Uskutečněnou transakcí APS přispívá k dosažení očekávaného dvouciferného výnosu nově zřízeného fondu APS CREDIT FUND.

čti více

Plošná cena nafty v síti Shell spadla za poslední týden o 4 Kč/l. Dočkáme se poklesu cen na čerpacích stanicích?

Plošné ceny pohonných hmot, které využívají firemní zákazníci, bezprostředně odráží vývoj na burze. Umožňují tak predikovat, kam se v nejbližší době posunou ceny na stojanech čerpacích stanic. Plošná cena nafty pro podnikatele sdružené v nákupní alianci Axigon od konce minulého týdne na čerpacích stanicích Shell klesá. Ode dneška je na úrovni 45,39 Kč/l, což je o 4 Kč/l méně než před týdnem. Průměrná cena nafty v Česku se přitom poprvé od začátku války také začala snižovat.

čti více